Informatie voor dak- en thuislozen

Logo Laborijn, samen werkt
Zoeken

Informatie voor dak- en thuislozen

Wij zijn genoodzaakt om ook onze dienstverlening voor dak- en thuislozen tijdelijk aan te passen als gevolg van het coronavirus. De volgende informatie is voor dak- en thuislozen bedoeld.

(Op donderdag 19 maart vindt er nog een (aangepast) dak- en thuislozenspreekuur plaats zodat wij deze informatie ook mee kunnen geven).

Voor heel Nederland geldt dat er allerlei maatregelen worden genomen als gevolg van het Corona-virus. Horeca, scholen en sportclubs zijn gesloten. Wij begrijpen dat het voor u, als dak- of thuisloze nog ingewikkelder kan zijn dan voor ons. We realiseren ons dat een aantal plekken waar u kon verblijven niet altijd meer beschikbaar is. Toch hebben ook wij besloten onze dienstverlening aan te passen.

Tot en met 6 april 2020:

  • gaan alle afspraken en bijeenkomsten niet door; waar mogelijk vinden ze telefonisch plaats
  • het dak- en thuislozenspreekuur op donderdag gaat niet meer door
  • wij zijn per telefoon en e-mail bereikbaar (dagelijks van 8.30 tot 16.30 uur)
  • wij zorgen ervoor dat de uitkeringen op de gebruikelijke data en momenten worden uitbetaald

Overnachtingsformulier

Omdat u een uitkering van Laborijn ontvangt, moet u zich wekelijks melden op ons daklozenspreekuur. Dat komt nu te vervallen. U moet wel nog steeds uw overnachtingsformulier wekelijks inleveren. Dit formulier kunt u brengen naar Pand 110. Hiervoor staat bij de voordeur een brievenbus, aan de linkerkant van de deur.

Houdt u er rekening mee dat dit formulier op donderdag voor 12.00 uur bij ons ingeleverd is. Levert u het formulier niet in, of te laat, dan kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering of het moment van uitbetalen.

Als u in de nachtopvang van Iriszorg slaapt, zal Iriszorg het formulier samen met u invullen. Iriszorg zal uw overnachtingsformulier dan per e-mail toesturen aan Laborijn.

Na ontvangst van uw overnachtingsformulier, sturen wij u een nieuwe toe.

Wij houden u op de hoogte van wijzigingen in de dienstverlening. Als wij weer daklozenspreekuur houden, krijgt u van ons bericht daarover.

Iriszorg

Iriszorg geeft aan dat de dag- en nachtopvang tijdelijk is samengevoegd op de Ambachtsstaat 3, om te voorkomen dat iedereen op en neer moet naar de nachtopvang én omdat ze zo de slaapplekken beter kunnen verspreiden.

Voorwaarde is dat men gebruik maakt van zowel de dag- als de nachtopvang en niet naar binnen en buiten loopt. Maak je normaal alleen gebruik van de nachtopvang dan krijg je nu ook de mogelijkheid om overdag aanwezig te zijn en mee te eten.

Er zijn strikte regels ingesteld betreft hygiëne en minimaliseren van groepsmomenten. Cliënten mogen niet op verlof, en geen bezoek ontvangen.
Voor meer informatie over de regels van Iriszorg, kun je contact opnemen met je begeleider van Iriszorg.

Dagbesteding wordt aangeboden op locatie:  er wordt voor iedereen een passende invulling gezocht.

Stadskamer

Helaas heeft de Stadskamer moeten besluiten tijdelijk te sluiten. Van maandag tot vrijdag zijn zij van 10.00 tot 11.00 uur buiten aanwezig (parkeerplaats Raadhuisstraat 34). Daarnaast zijn zij nog wel telefonisch bereikbaar op 0314 – 377 878: voor een luisterend oor, een praat, een vraag of hulp.

Tot slot

Wij hopen u binnenkort weer onder betere omstandigheden te kunnen ontmoeten! Zorg in de tussen tijd goed voor jezelf en elkaar.

Heeft u vragen?

Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer (0314) 654 654 of per e-mail contact@laborijn.nl.