Herstelplan: voortgang concepten en intern werk

Herstelplan: voortgang concepten en intern werk

In een eerder bericht vertelde Bart van den Berg (Manager new business) al over de plannen om op zoek te gaan naar werkzaamheden op het gebied van montage/assemblage en verpakken (klik hier om naar dit bericht te gaan).

Voor beide sporen geldt dat er al, samen met externe partijen, stappen zijn gezet naar concepten die verder uitgewerkt worden. Bart: “Met een bedrijf op het gebied van montage en assemblage zijn we in gesprek om in de loop van volgend jaar een vestiging in de Achterhoek te openen. Het bedrijf heeft al kennis van en ervaring met de doelgroep. We zijn vanuit Laborijn op zoek naar partners om dit bedrijf hier te gaan vestigen. Hier zijn we nu met een aantal bedrijven over in gesprek. Er zijn ook ontwikkelingen rondom de mogelijke overname van een verpakkingsbedrijf. We hebben hiervoor een voorstel gemaakt waar nu naar gekeken wordt.”

Intern werk

Bart: “Binnen het herstelplan voor detacheringen zijn we ook op zoek naar nieuwe werkzaamheden voor de medewerkers die momenteel intern aan het werk zijn.
Om deze Wsw’ers goed voor te kunnen bereiden op een detachering willen we meer variatie bieden in de werkzaamheden. We merken dat mensen zich goed ontwikkelen bij montage-activiteiten. Veel medewerkers doen nog wat eenvoudig werk, waarin soms weinig ruimte is voor ontwikkeling. Daarom zijn we op zoek naar montage-activiteiten die de ontwikkeling van medewerkers meer kunnen bevorderen.”

Oplossingen voor bedrijven

Bart: “We willen er niet alleen voor zorgen dat onze medewerkers zich meer kunnen ontwikkelen, we willen ook bedrijven de voordelen bieden die een samenwerking op kunnen leveren. Naast het aspect van sociaal ondernemen is er het voordeel dat bij het uitbesteden van werk personeel effectiever ingezet kan worden. Het biedt de mogelijkheid om personeel zo in te zetten dat iedereen goed tot zijn of haar recht komt. We zien ook dat bedrijven door de 1,5 meter te weinig productieruimte hebben. Dan kan Laborijn bijvoorbeeld een deel van het montageproces overnemen. We hebben personeel en ruimte om dit te kunnen doen. We staan open voor nieuwe samenwerkingen en denken graag met bedrijven mee over oplossingen."

Contact

Wilt u in gesprek met Laborijn over het uitbesteden van werk?
Neem gerust contact op met Bart van den Berg, manager new business,
bereikbaar op 06 42 03 37 75.