Extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers & zzp-ers

Extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers & zzp-ers

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar u als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Check hier wat uw mogelijkheden zijn.

Door de maatregelen van het Rijk om de verspreiding van het Corona-virus te beteugelen derven veel zelfstandige ondernemers, waaronder zzp-ers, noodgedwongen inkomsten. Net als bij grote ondernemingen wil het kabinet deze groep ondersteunen, zodat zij daarna hun bedrijf kunnen voortzetten. Het kabinet komt daarom met een tijdelijke voorziening voor 3 maanden die zo snel mogelijk ingaat.

Zelfstandige ondernemers met financiële problemen kunnen een beroep doen op deze voorziening, die uitgevoerd wordt door gemeenten. Voor de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek wordt dat gedaan door Laborijn. Ondernemers die woonachtig zijn in deze gemeenten kunnen bij Laborijn terecht.

Ondersteuning kan worden aangevraagd in de vorm van een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of voor bedrijfskapitaal.De uitkering voor levensonderhoud vult het inkomen aan tot het sociaal minimum. Op een lening voor bedrijfskapitaal kan een beroep worden gedaan om liquiditeitsproblemen op te lossen. Klik hier voor meer informatie en om uw aanvraag/aanvragen in te dienen.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.
Voor algemene informatie willen we u tevens verwijzen naar de website van MKB-Nederland.
Klik hier om naar de website te gaan.