Extra ondersteuning voor ondernemers

Extra ondersteuning voor ondernemers

Sinds 1 oktober geldt het derde noodsteunpakket met regelingen die ondersteuning bieden voor ondernemers tijdens de coronacrisis

Kllik hier voor meer informatie over het noodsteunpakket.

Een van deze regelingen is Tozo 3 (klik hier voor meer informatie). Een belangrijke aanvulling binnen de regeling, in vergelijking met Tozo 1 en 2, is dat er fors meer aandacht is voor het ondersteunen van de aanvrager.

Hulp bij heroriëntatie

Het kabinet vindt het belangrijk dat zelfstandig ondernemers die afhankelijk zijn van een Tozo-uitkering, geholpen worden bij hun heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Daarom kunnen Tozo 3-ontvangers vanaf 1 januari 2021 aanspraak maken op coaching, advies, bij- of omscholing en heroriëntatie. Dit plan wordt de komende maanden verder uitgewerkt.

Laborijn vindt het belangrijk hier nu al iets in te kunnen betekenen voor ondernemers.
We hebben deze dienstverlening daarom al grotendeels ingericht en bieden naast financiële ondersteuning:

  • ondersteuning / advies om ondernemer te kunnen blijven
  • informatie over / ondersteuning bij omscholing
  • sollicitatietrainingen
  • hulp bij het vinden van passende vacatures

Ondernemers die Tozo 3 aanvragen kunnen in het aanvraagproces direct aangeven of ze behoefte hebben aan extra ondersteuning.
Met ondernemers die momenteel al Tozo 3 ontvangen is contact geweest om na te gaan of zij hier behoefte aan hebben.

Doorontwikkeling van onze dienstverlening

In de zomer hebben we ondernemers in het kader van Tozo 1 (maart tot juni) en Tozo 2 (juli tot oktober) gevraagd naar hun ervaringen met onze dienstverlening.
Aan dit onderzoek, uitgevoerd door MAGIS, deden ruim 500 ‘Tozo-klanten’ mee.
De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek op een rijtje:

  • bijna 90% van de klanten vond de snelheid van het besluit goed. Het merendeel (74%) van de klanten heeft het besluit binnen 4 weken ontvangen
  • het voorschot werd snel overgemaakt (88%)
  • klanten voelen zich vriendelijk bejegend (82%)
  • voor 65% van de klanten was duidelijk wat van hen verwacht werd
  • 64% van de klanten vindt dat hij/zij goed werd geholpen bij het verzoek
  • twee derde van de klanten heeft weinig moeite ervaren om de aanvraag afgehandeld te krijgen

Naast de veelal positieve uitkomsten zijn er ook een aantal punten die volgens de klanten nog beter konden. Zo gaf een deel van de klanten aan dat zij het gevoel had dat wij hen nog meer hadden kunnen wijzen op aanvullende mogelijkheden. Inmiddels is zowel de wet- en regelgeving als onze dienstverlening, mede dankzij de feedback uit het onderzoek, verder ontwikkeld waardoor we onze klanten nog beter kunnen helpen. De extra ondersteuning die we ondernemers bieden is hier een voorbeeld van.

Contact

Ben u ondernemer en heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden tot extra ondersteuning? Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch via het nummer (0314) 654 654 of per e-mail via het e-mailadres aanvraagcorona@laborijn.nl. Wij zijn telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uur en 16.30 uur.