Doelgroep Tozo uitgebreid

Doelgroep Tozo uitgebreid

De doelgroep van de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo) is uitgebreid met grenswerkers en AOW'ers.

Nieuwe doelgroepen

De volgende doelgroepen krijgen toegang tot de lening bedrijfskapitaal Tozo of de uitkering levensonderhoud Tozo:

  1. De AOW-gerechtigde zelfstandig ondernemer kan vanaf 8 mei een lening bedrijfskapitaal Tozo aanvragen
  2. De zelfstandig ondernemer die in Nederland woont en een bedrijf in de EU, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen of Zwitserland heeft, kan vanaf 8 mei bijstand voor levensonderhoud Tozo aanvragen
  3. De zelfstandige die in de EU, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen of Zwitserland woont, een bedrijf in Nederland heeft en sociale premies afdraagt in Nederland, kan vanaf 18 mei een lening bedrijfskapitaal Tozo aanvragen

Uiteraard moeten deze zelfstandigen ook aan de overige Tozo-voorwaarden voldoen.

Aanvragen via de gemeente Maastricht

Voor de zelfstandig ondernemer woonachtig in het buitenland, met een bedrijf in Nederland is de gemeente Maastricht bereid gevonden om voor het hele land alle aanvragen voor de lening bedrijfskapitaal Tozo te behandelen. Vanaf 18 mei kunnen ondernemers de lening bedrijfskapitaal aanvragen, nadere informatie hierover volgt nog.

Aanvragen via de eigen gemeente

De zelfstandig ondernemer woonachtig in Nederland (met een bedrijf buiten Nederland) kan een aanvraag voor de uitkering levensonderhoud Tozo indienen bij de gemeente waar hij woont. Dit geldt ook voor aanvraag lening bedrijfskapitaal van de AOW-gerechtigde zelfstandige.

Klik hier voor meer informatie en om uw aanvraag/aanvragen in te dienen.