Digitale ondersteuning in de zoektocht naar werk

Logo Laborijn samen werkt
Zoeken

Digitale ondersteuning in de zoektocht naar werk

Op donderdag 5 juli vond de lancering plaats van de nieuwe app van Laborijn. Deelnemers van de ‘werkmiddag’ kregen de app geïnstalleerd op hun mobiele telefoon. Het doel van de app is om uitkeringsgerechtigden nog beter te ondersteunen in de zoektocht naar werk.

Digitale ondersteuning
Op de ‘werkmiddag’, die wekelijks plaatsvindt, krijgen uitkeringsgerechtigden ondersteuning van Laborijn bij het vinden van een baan. Deze ondersteuning wordt nu digitaal uitgebreid dankzij de app. De app geeft de gebruiker informatie over zaken rondom uitkering en werk. In de app staan onder meer sollicitatietips en actuele vacatures. Daarnaast is, door een chatfunctie, snel en persoonlijk contact met Laborijn mogelijk.

Uitbreiding
Vorig jaar is Laborijn, in samenwerking met 8TING, gestart met digitale ondersteuning van haar doelgroepen. Tijdens deze pilotfase, waarbij een beperkte groep experimenteerde met de app, is gebleken dat de communicatie tussen gebruikers en Laborijn werd geoptimaliseerd. De gebruikers voelden zich beter geïnformeerd. Met de uitbreiding van de app naar de groep uitkeringsgerechtigden hoopt Laborijn al haar doelgroepen nog beter te kunnen ondersteunen. 

Twitter