Detacheringen in corona-tijd

Detacheringen in corona-tijd

Om de gevolgen van de coronacrisis voor te beperken en te herstellen gaat Laborijn, samen met netwerkpartners, op zoek naar ideeën om dit te bewerkstelligen.

Hierbij wordt specifiek gekeken naar de huidige detacheringen en mogelijkheden om nieuwe detacheringen te realiseren (zie ook ‘Herstelplan voor detacheringen’). Manager new business Bart van den Berg vertelt over de voortgang.

Analyse van arbeidsmarkt en detacheringen

Van den Berg: “Op basis van een analyse van zowel de huidige arbeidsmarkt als een specifieke analyse bij de detacheringen van Laborijn is een beeld ontstaan van sectoren waar een krimp zichtbaar wordt maar ook sectoren waar juist groei verwacht wordt. Met name in de verpakkings- en montage/assemblage branche biedt dit mogelijkheden voor Wsw-medewerkers.”

Nieuwe wegen en manieren

“We zoeken naar nieuwe wegen en manieren om geschikte werkzaamheden voor onze medewerkers aan te bieden. Dit biedt niet alleen kansen voor onze medewerkers maar ook voor bedrijven in de regio die sociaal ondernemen hoog in het vaandel hebben staan of werk willen uitbesteden . Zo zijn we, in samenwerking met diverse bedrijven, bezig met onder andere de uitwerking van een concept om een hoogwaardig assemblage/montage-bedrijf te starten en is er een concept voor het realiseren van een verpakkingsbedrijf.”