De Rondkomers

U bent hier: Home / Over Laborijn / Nieuws / De Rondkomers

De Rondkomers

Laborijn is 1 van de 5 initiatiefnemers van het project De Rondkomers dat streeft naar zo min mogelijk financiële zorgen voor alle Doetinchemmers.

Samen met Buurtplein, gemeente Doetinchem, Platform Armoedebestrijding Doetinchem en UWV worden themagericht projecten en initiatieven opgezet.
Het project wil het taboe op financiële zorgen doorbreken en meer mensen in beweging krijgen en eerder helpen.
Het streven is zo min mogelijk financiële zorgen voor alle Doetinchemmers.

Doelgroep jongeren

De focus ligt bij de start van het project op jongeren. Om schuldproblematiek onder jongeren uit de taboesfeer te halen.
Op donderdag 4 juli was de aftrap in de Gruitpoort met de voorstelling 'Grip op Geld'. Dit moet, samen met een bijbehorend lesprogramma, ervoor zorgen dat jeugd eerder hulp vraagt bij geldproblemen. Doetinchemse scholen kunnen met het lesprogramma en de tentoonstelling aan het werk. Wethouder Jorik Huizinga is betrokken bij het project en vertelt: '1 op de 10 huishoudens in Doetinchem heeft problemen met het betalen van rekeningen.  Het is een serieus probleem'.
Jorik: 'Ik hoop dat alle jongeren van de verschillende scholen deze voorstelling zien en in gesprek gaan. Ik hoop ook dat het leidt tot gesprekken met ouders. Soms hebben zij nog niet de juiste toon om met hun zoon of dochter te spreken.'

Ook andere doelgroepen

Jorik geeft aan dat De Rondkomers ook voor andere doelgroepen kan worden ingezet. 'We hebben veel inzet gepleegd, maar de problematiek blijft. Daarom willen we met verschillende partijen het verschil maken.'

Meer informatie is te vinden op de website van De Rondkomers.